Pınar Bulut

İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’nde okudu. Türk–İtalyan ilişkileri üzerine master yaptı.


Bir süre çeviri yaptıktan sonra senaryo üzerinde çalışmaya başladı. Kerem Deren'le birlikte Ezel dizisinin senaryosunu yazdı ve ödüller kazandı. Ayrıca Suskunlar, 20 Dakika ve Maral: En Güzel Hikayem gibi dizilerle birlikte İkimizin Yerine ve Cingöz Recai filmlerinin senaristliğini de üstlendi.


2019 yılından beri Mucize Doktor adlı dizinin senaristliğini yapmaktadır. 2020 yılında vizyona giren Güzelliğin Portresi filminin de senaryosunu yazdı.


Toy İstanbul'da senaryo yazarlığı atölyesinde dersler vermektedir.

Filmografi

Şahmaran 2022 - Netflix

Dünya İle Benim Aramda 2022 – Disney+Plus

Mucize Doktor 2019 – Fox Tv

Yıldızlar Şahidim 2017 – Star Tv

Racon - Ailem İçin 2015 - Atv

Maral: En Güzel Hikayem 2014 – Tv8

20 Dakika 2013 - Atv

Suskunlar 2012 – Show Tv

Ezel 2009 – 2011 - Atv

Sinema Filmi

Güzelliğin Portresi 2020

Cingöz Recai 2017

İkimizin Yerine 2016