Pınar Bulut Senaryo Atölyesi
10 hafta, haftada 1 gün/3 saat, toplamda 30 saatte senaryo yazarlığının abc’si. Amaç doğru bir altyapıyla, disiplinlerarası bir yaklaşımla, uluslararası senaryoculuk standartlarını takip eden, zanaatına hakim, hayallerini yazıya dökecek; sadece senaryo yazabilmekle yetinmeyen, ilkeli, söyleyecek yeni bir sözü olan, sıradışı projelerin liderliğini yapabilecek ‘sanatçı senaristler’ yetiştirmek.
1. Hafta: Bir senaristin anatomisi.
Yazarlık kavramına içeriden bir bakış. Senaristlik nedir, ne değildir? Neden yazar olmak isteriz? Bir senarist olarak bizi nasıl bir hayat bekler? Yazarlık hayalini plana, planı gerçeğe dönüştürme süreci nasıl işler?
2. Hafta: Bir senaryonun haritası.
Dramatik kurgunun temelleri. Fikirden senaryoya giden teknik adımlar: Tema. Sinopsis. Tretman.
3. Hafta: Tema.
Ne hakkında yazarız? Bir yazarın anlam arayışının araçları nelerdir? Temamızı dönüştürmenin ve hikayemize altyapı olacak şekilde zenginleştirmenin ve araçlaştırmanın yolları.
4. Hafta: Karakter ve Diyalog.
Bir karakter nasıl yaratılır? Kahramanımıza içeriden bir bakış. Bir karakter nasıl konuşturulur? Karakterlere uygun ve yaşayan diyalog yazılır?
5. Hafta: Kahramanın yolculuğu.
Bir yol haritası olarak mitolojik şablon. Adımlar ve arketipler.
6. Hafta: Evren
Film ve dizi evrenlerini hikayeye dahil etmek. Anılar ve sinema evreni.
7. Hafta: Sahne
Sahne yazım kuralları. Revizyon.
8. Hafta: Öz ve Biçim bağlantısı.
Öğrendiklerimizi birleştirmek, içselleştirmek. Hikayemizi sahiplenmek.
9. Hafta: Laboratuar
Atölye katılımcılarının hikaye sunumları, genel bir bakış ve değerlendirme.
10. Hafta: Sektörel yazarlığa giriş.
Sektörün işleyiş ve kuralları. Bir senarist olarak sektöre adım atmanın yolları. Sektörden misafir profesyonellerle Q&A.
Katılım Şartları:
1. Tüm adaylardan bir CV rica ediyoruz.
2. Yazım dil ve tavırlarını, bir yazar olarak duruşlarını temsil eden bir sahne ya da düzyazı örneği istiyoruz. Toplamda 5 sayfayı geçmesin lütfen.