Ceyda Aşar

Ceyda Aşar, Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Yüksek Lisans Bölümü’nden mezun oldu. Sinema filmlerinde ve dizilerde senarist olarak çalıştı. İlk öykü kitabı, “Kadınlar Tuvaleti” 2006 yılın-da, Artemis-Alfa Yayınları tarafından basıldı.


Galataperform, Ankara Cermodern, Akademi Jurnal gibi özel kurumlarda, 10 haftalık temel ve ileri seviye senaryo dersleri verdi.


Senaryolarının yanı sıra roman çalışmalarını sürdürmektedir.  2015 Türkiye Oscar jürisi kurulunda görev aldı. Uçan Süpürge Uluslararası FIPRESCI jüri üyesi, Malatya ve Ankara Uluslarası Film Festivalleri’nde, çeşitli kısa film festivalinde jüri üyesi olarak yer aldı.

Filmografi

Ateşe Yürümek 2012 / Star TV

Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku 2014 / Sinema filmi

Kıyıdakiler 2016 / Sinema filmi

Gölgeler İçinde 2020 / Sinema filmi

Hayaletler (Senaryo Danışmanı) 2020 / Sinema filmi

Hekimoğlu 2020 / Kanal D

Kitap

KADINLAR TUVALETİ (2006) Öykü kitabı. Artemis- Alfa Yayınları.

UZAK DENİZ (2022) Roman. Karakarga Yayınları.

Tiyatro

OYSA MAVİYDİ GÖK BU SABAH Ortak Yapım Projesi yapım desteğine layık görüldü. Dasdas tarafından 2022 yılında sahnelenecek.